Zatváranie predajní Datart v SR a ČR vraj nie je aktuálne

14.12.2012 Bratislava

Bratislava 14. decembra (TASR) - Sieť obchodov s elektronikou a elektrospotrebičmi Datart zostáva pôsobiť na slovenskom a českom trhu. Informovala o tom Jana Choroušová zo spoločnosti Datart v reakcii na informácie novín Financial Times (FT). Tie v stredu (12. 12.) na svojej internetovej stránke uviedli, že britský reťazec obchodov s elektronikou Darty plánuje predať sieť svojich predajní Datart v Španielsku, Česku a na Slovensku s cieľom redukovať výdavky o 61,9 milióna eur počas troch rokov.

Zatváranie predajní podľa Choroušovej nie je aktuálne, spoločnosť Datart má svoju konzistentnú expanznú politiku a v prípade, že sa naskytne vhodná príležitosť, je pripravená svoju sieť rozširovať podľa aktuálnych potrieb.

To potvrdzuje aj otvorenie novej predajne Datart v nákupnom centre Breda v Opave v novembri 2012 alebo celková modernizácia predajne v nákupnom centre Avion Bratislava na moderný koncept predaja elektroniky.

Spolupráca Datart s Darty Group, ktorá bola spočiatku veľmi prínosná pre obe strany, začala v ostatnom čase však vykazovať veľmi nízku pridanú hodnotu pre Datart. Preto už niekoľko mesiacov prebiehajú rokovania iniciované zo strany spoločnosti Datart, ktoré smerujú k spätnému prevzatiu podielu od Darty Group. Tieto rokovania ešte nie sú ukončené, výsledok sa však očakáva v najbližšom čase.

Spoločnosť Datart pôsobí na českom a slovenskom trhu už viac ako 20 rokov. Od roku 2000 je členom Darty Group.
 

Vyberte región